Grízgaluska leves

2011-07-26

sponsored links


Egy könnyû levesre vágytunk, az elmúlt heti semmitevéses-kajálós nyaralás után. Nyáriassága abban áll, hogy nem rántom be, csak lazán húsleves alaplével öntöm fel a zöldséglevest.

Hozzávalók:
3-3 szál sárgarépa, fehérrépa
15 dkg zöldborsó
1 liter húsleves alaplé ( kockából sem szentségtörés elkészíteni)
bors, só, csipet cukor

A galuskához:1 tojás
2 evõkanál búzadara
csipet só

Elkészítés:
A galuskával kezdem, mert jó tesz neki, ha áll. A tojást szétválasztom, a fehérjét villával felverem habosra, belekeverem a 2 evõkanál búzadarát, a sárgáját és a csipet sót. Olyan sûrû legyen, mint a tejföl, ne ...

Folytats a blogon ... moldvanmonika.blogspot.com/2011/07/gr...

sponsored links

Keres?s