Grízes tészta
sponsored links
Tessék bevallani: van még, aki életében egyszer megpróbálta úgy készíteni, hogy nem engedte fel vízzel a pirított búzadarát? (Egynél többször ilyesmi nem fordul elõ senkivel. Nekem megvolt - na jó, természetesen nem tegnap :-)
Amúgy a világ legegyszerûbb dolga, és olcsóbbat talán nem is lehetne kitalálni. Fõz az ember tésztát (én rövidmetéltet szoktam), és egy jókora löttyenet olajon TÉNYLEG szinte folyamatosan kavargatva szép barnára - nem halványdrappra - pirít kábé egy pohárnyi búzadarát (amit egy incirifincirit meg is lehet sózni). Vigyázat, odaégõs.
Ha már tetszik a színe, fel lehet önteni egy fél pohár vízzel, aztán elzárni alatta gázt és lefedni. Aki véletlenül sok vízzel öntötte fel, az ne zárja el egybõl, hanem fõzze egy darabig, hogy legyen esélye elpárologni annak, ami nem szívódik be :-D Mire a tészta megfõ és le is csöpögtetjük, addigra jó a gríz is, lehet ...
Amúgy a világ legegyszerûbb dolga, és olcsóbbat talán nem is lehetne kitalálni. Fõz az ember tésztát (én rövidmetéltet szoktam), és egy jókora löttyenet olajon TÉNYLEG szinte folyamatosan kavargatva szép barnára - nem halványdrappra - pirít kábé egy pohárnyi búzadarát (amit egy incirifincirit meg is lehet sózni). Vigyázat, odaégõs.
Ha már tetszik a színe, fel lehet önteni egy fél pohár vízzel, aztán elzárni alatta gázt és lefedni. Aki véletlenül sok vízzel öntötte fel, az ne zárja el egybõl, hanem fõzze egy darabig, hogy legyen esélye elpárologni annak, ami nem szívódik be :-D Mire a tészta megfõ és le is csöpögtetjük, addigra jó a gríz is, lehet ...