Grízes tészta
sponsored links
Érdekes, gyerekkoromban nem annyira voltam oda ezért az ételért. Sem a menzán, se otthon. Az utóbbi pár évben szerettem meg és a lányok nagy örömére egy hónapban egyszer biztosan elkészítem. Tudom, nem nagy dolog összedobni egy grízes tésztát de azért el lehet rontani ezt is, ezért inkább leírom én hogyan fõzöm, hogy majd a lányaim is elkészíthessék maguknak ha nagyobbak lesznek. Ez az adag 4-5 fõre elég. Egy zacskó metélt tésztát (kb 40 dkg) megfõzök, enyhén sós, olajos lobogó vízben. Közben nagy lábasban felhevítem a kb 4-5 evõkanálnyi olajat és rászórok 14 dkg (vagyis kb. 7 evõkanálnyi) búzadarát. Igen, a búzadara ugyanaz, mint a gríz. Egy percig sem hagyom magára, folyamatosan kevergetem, mert bár lassan barnul, de aztán egy pillanat alatt megég ha nem ...