Grízes tészta friss barackszósszal
sponsored links
Házi tészta, amit múltkor készítettem és akkor megszárítottam.
Grízes, hm. történt egész kislány koromban, hogy meg akartam lepni a Szüleim.
Készítek valamit, amikorra hazajönnek, ne kelljen késõbb Anyukámnak.
Akkor még nem volt bolti tészta, de mindig volt, amit Édesanyám készített. Megszárítva, dobozban.Ezzel nem is volt különösebb gond. Forraltam vizet, megfõztem a tésztát.
Na de, hogy kell elkészíteni a grízt? Nem volt mobiltelefon, még telefon sem, hogy felhívjam Anyám segítségért. Nekiálltam én, de nem akart sikerülni. Addig rendben, hogy megpirítottam a grízt, rá is öntöttem a vizet ( biztos hideget ), de egy gombóc lett belõle és nem akart szétmenni. Elõször sem és másodszor sem...Nem lett grízes tészta, csak kifõtt tészta és nagy nevetés:-)
Ritkán készítek, tegnap is csak két adagot. Az Édesapámnak, aki nagyon szereti és a Fiamnak, aki azt hittem még ...