Gránátalmával díszített, vaníliás krémtorta
sponsored links
Hozzávalók a piskótához:
3 db tojás
6 evõkanál hideg víz
A tojások súlyával megegyezõ liszt és cukor
Hozzávalók a krémhez:
1 csomag vanília ízû fõzõs pudingpor
3 dl. tej
ízlés szerint cukor
25 dkg mascarpone
Hozzávalók a díszítéshez:
2 db gránátalma
bazsalikom levél
Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt 160 fokra,gáznál 1-2 fokozat között.
Elsõ lépésben készítsük el a piskótát.
Mérjük le az egész tojásokat és jegyezzük meg a súlyukat.
Üssük fel egy tálba és adjuk hozzá annyi deka cukrot ahány dekák voltak a tojások.
Mérjük ki hozzá a vizet és egy robotgéppel verjük fel habosra.
Mérjünk ki annyi deka lisztet ahány dekák voltak a tojások.
Keverjük el a sütõport a liszttel,és egy fakanál segítségével keverjük a tojásos habba.
Tegyük a sütõbe és süssük tû próbáig,majd hagyjuk a formában kihûlni.
Készítsük el a krémet.
A pudingport a tejjel és az ízlésünknek megfelelõ cukorral fõzzük sûrû krémmé,majd hûtsük ki.
A kész pudinghoz adjuk hozzá a mascarponét és jól habosítsuk fel.
( Ha nem elég édes itt adhatunk hozzá egy kevés porcukrot,én nem szoktam)
Osszuk el három részre a krémet. A piskótánkat vágjuk három részre.
A tortaforma aljába visszarakjuk az egyik lapot majd egyenletesen elkenjük rajta az egyik adag krémet.
Befedjük a következõ lappal és a második adag krémet is elkenjük rajta egyenletesen.
Az utolsó lappal beborítjuk és a hûtõbe tesszük egy éjszakára dermedni.
Másnap , kivesszük a formából és a maradék krémmel vékonyan átkenjük az oldalát és a tetejét is.
Az egyik gránát almából kiszedjük a magjait,a másikat megmossuk ,szárazra töröljük és ketté vágjuk.
A krémmel bevont torta tetejét díszítjük a ketté vágott gránátalmával és a magokat pedig a torta szélére egy csíkban rá szórjuk. Végül egy szál friss bazsalikom levéllel díszítjük. Hûtõbe tesszük kb. fél órára és ezután szeleteljük.