Gránátalmás túrós palacsinta
sponsored links
Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
2 dl olaj
Hozzávaló a töltelékhez:
25 dkg túró
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
1 fél citrom leve
1 db gránátalma
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit kimérjük egy tálba és egy gépi habverõvel összekeverjük.
Forró palacsintasütõben egyesével kiütjük.
A palacsinta ütõbe ne tegyünk olajat,mert a tésztába már tettünk.
A töltelékhez a gránátalmából kiszedjük a magokat és átöblítjük, majd lecsöpögtetjük õket.
A túrót a vaníliás cukorral,a cukorral,a citromlével és a tojássárgájával összekeverjük.
Hozzáadjuk a gránátalma szemeket és betöltjük vele a palacsintákat.
A palacsinta tésztát kisüthetjük egy mini palacsintasütõben is és egymásra halmozva be is tölthetjük.
Így dekoratív egy személyes palacsintákat kapunk,ami igazán jól mutat ha vendégeknek szolgáljuk fel.