Gránátalmás sült csirkemell fetás bulgursalátával
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 bõr nélküli csirkemell filé
- 1 gránátalma
- 0,5 citrom leve
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 teáskanál currypor
- só, õrölt bors
A bulgursalátához:
- 20 dkg bulgur
- 7 dkg fetasajt
- 1 evõkanál házi ételízesítõ
- 1 evõkanál menta
- só, õrölt bors
-->
Elkészítése:
- A gránátalmát kétfelé vágjuk, és mindkét felét alaposan kicsavarjuk. A levét (kb 1 dl) egy edénykében lassú tüzön kb 5 percig forraljuk,ezalatt besûrûsödik.
- Összekavarjuk a gránátalmaszirupot, az olívaolajat, a citromlevet, a petrezselyemzöldet, a curryt, meg egy kevés õrölt borsot.
- A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd alaposan bekenjük a gránátalmás páclével. Legalább 2 órára hûtõszekrénybe helyezzük.
- Közben egy edényben a bulgurt 5 dl ételízesítõs vízben puhára fõzzük. Sóval, borssal, és egy kevés citromlével ízesítjük. Apróra vágott fetasajttal összevegyítjük.
- A húst tepsire helyezzük, a páclevet rálocsoljuk, és 180 fokos sütõben, kb 40 perc alatt megsütjük (közben gyakran locsolgassuk meg).
- Tálaláskor a bulgursalátát megszórjuk gránátalma magokkal, mentával, illetve õrölt borssal.
- A húst ferdén szeletelve a tetejére helyezzük, és egy kevés sült lével meglocsoljuk.