Gránátalmás sült csirkemell fetás bulgursalátával

2017-10-18

sponsored links



Hozzávalók 4 személyre: 

  • 2 bõr nélküli csirkemell filé
  • 1 gránátalma
  • 0,5 citrom leve
  • 2 evõkanál olívaolaj
  • 1 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál currypor
  • só, õrölt bors


A bulgursalátához: 

  • 20 dkg bulgur
  • 7 dkg fetasajt
  • 1 evõkanál házi ételízesítõ
  • 1 evõkanál menta
  • só, õrölt bors



-->
Elkészítése: 

  • A gránátalmát kétfelé vágjuk, és mindkét felét alaposan kicsavarjuk. A levét (kb 1 dl) egy edénykében lassú tüzön kb 5 percig forraljuk,ezalatt besûrûsödik. 
  • Összekavarjuk a gránátalmaszirupot, az olívaolajat, a citromlevet, a petrezselyemzöldet, a curryt, meg egy kevés õrölt borsot. 
  • A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd alaposan bekenjük a gránátalmás páclével. Legalább 2 órára hûtõszekrénybe helyezzük. 
  • Közben egy edényben a bulgurt 5 dl ételízesítõs vízben puhára fõzzük. Sóval, borssal, és egy kevés citromlével ízesítjük. Apróra vágott fetasajttal összevegyítjük. 
  • A húst tepsire helyezzük, a páclevet rálocsoljuk, és 180 fokos sütõben, kb 40 perc alatt megsütjük (közben gyakran locsolgassuk meg). 
  • Tálaláskor a bulgursalátát megszórjuk gránátalma magokkal, mentával, illetve õrölt borssal. 
  • A húst ferdén szeletelve a tetejére helyezzük, és egy kevés sült lével meglocsoljuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/10/granat...

sponsored links

Keres?s