Gránátalmazselé

2011-12-10

sponsored links

 

Kisgyermek koromban nem értettem, miért csak az emberekért kell imádkoznom. Miután édesanyám lefekvés elõtt megpuszilt, magamban kiegészítettem az esti imát egy általam kiötölt fohásszal valamennyi élõlényért.

(Albert Schweitzer)

Ezzel a karácsonyi desszerttel egyben részt is vennék mert el fogom felejteni a nagy karácsonyi készülõdésben a 46. VKF fordulón, melyet Vegasztrománia hirdetett meg,  vega krónika & fogás címmel. Úgy gondoltam, az ünnepi ötletek között is helye van, s a játékban is különleges lehet. 

Nem ez volt az elsõ vegetáriánus étel illetve desszert, amit készítettem természetesen. Anno 6-7 évvel ezelõtt egy januári reggelen úgy ébredtem, hogy nem tudom többé megenni állat húsát. Semmiféle elhatározás, tervszerûség vagy elvi elgondolás nem volt mögötte. Egyszerûen így történt. Ez aztán ki is tartott kerek két esztendeig. Valami mégiscsak kiváltotta: mégpedig az, hogy nagyon szeretem az állatokat. Egyszerûen csak ennyi. Nem vagyok egészséges életmód fun, sosem érdekelt különösebben a visszafogott, mértékletes stílus. Mindig is kissé hedonista voltam - imádok enni, imádok fõzni. És mindig is úgy gondoltam, a hústól való tartózkodás nem jelenti azt, hogy le kell mondani a finom falatokról. Ma is így gondolom - nem csak gondolom, tudom. Tudom hogy ...

Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/12...

sponsored links

Keres?s