Gránátalmalé

2011-10-13

sponsored links


Nagyon szerencsés vagyok, mert a papáéknál nemcsak narancs, mandarin, citrom, füge, de gránátalma is terem. Méghozzá most. Ezért a múlt héten hoztunk haza egy szatyorral. Picit macerás a pucolása, ezért ha nincs kedvem hozzá, egyszerüen csak kifacsarom, mint a narancsot. Egy picikét megcukrozom, de tényleg csak egy picit és felhörpintem. Így nagyon jót teszek magammal, hiszen az egyik legfantasztikusabb gyümölcs.

A gránátalma a szerelem, a termékenység és a bõség õsi jelképe. A mítosz szerint a szerelem görög istennõje, Aphrodité a tengerbõl kilépõ szépség lába nyomán csodálatos növények, többek között a gránátalma sarjadt. Ezek voltak az ókori hellének legkedveltebb vágykeltõi.
A gránátalmát többek között a termékenység szimbólumának is tekintik, a sok, szám szerint 613 magja miatt. Hazájában, Görögországban még mindig a lét és megsemmisülés, a termékenység jelképe. 
Számos kutatás bizonyítja jótékony hatását. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot és leggazdagabb forrása az ellagsavnak nevezett természetes anyagnak.
A szakemberek elsõsorban érelmeszesedés és magas vérnyomás megelõzésére ajánlják. A legújabb kutatások szerint a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelõzésében és kezelésében. Kutatások kimutatták, hogy 20%-al képes csökkenteni a szervezet LDL (káros koleszterin) szintjét.
A Wisconsin Egyetem (USA) kutatói kimutatták, hogy a gránátalma gyümölcskivonata képes meggátolni a bõrrák kialakulását. Egy másik kutatás szerint a gránátalmából kivont anyagok jelentõs védõhatást fejtenek ki a ...

Folytats a blogon ... borsandpepper.blogspot.com/2011/10/gr...

sponsored links

Keres?s