GRÁNÁTALMA NYITÁSI TECHNIKA
sponsored links
Gyönyörû piros gránátalmák mosolyognak ránk az üzletekben. Ne idegenkedjünk megvenni ezt a csupamag gyümölcsöt. Eg yátlagos méretû gránátalmában közel 600 mag található, ezért nem mindegy hogyan
nyerjük ki a magjait, anélkül, hogy az egész konyhánkat összespiccelnék vele.
Megéri a vele való munka, mert a a gránátalma jó forrása két alapvetõ vitaminnak: 100 grammjában 10,2 mg C-vitamint találunk, ami 17 százaléka a napi ajánlott bevitelnek.
Ennél valamivel több K-vitamin található benne, pontosan 16 mcg, ami 20%-a a napi irányadó értéknek. A C-vitaminnak köszönhetõen a gránátalma segíti az immunrendszer mûködését, gyorsítja a sebgyógyulást, hozzájárul az egészséges fogínyhez, a normális kollagén és elasztin termelõdéshez. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását is. A K-vitamin fontos az erõs és egészséges csontok fenntartásához, valamint a megfelelõ véralvadáshoz is
nyerjük ki a magjait, anélkül, hogy az egész konyhánkat összespiccelnék vele.
Megéri a vele való munka, mert a a gránátalma jó forrása két alapvetõ vitaminnak: 100 grammjában 10,2 mg C-vitamint találunk, ami 17 százaléka a napi ajánlott bevitelnek.
Ennél valamivel több K-vitamin található benne, pontosan 16 mcg, ami 20%-a a napi irányadó értéknek. A C-vitaminnak köszönhetõen a gránátalma segíti az immunrendszer mûködését, gyorsítja a sebgyógyulást, hozzájárul az egészséges fogínyhez, a normális kollagén és elasztin termelõdéshez. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását is. A K-vitamin fontos az erõs és egészséges csontok fenntartásához, valamint a megfelelõ véralvadáshoz is