GRÁNÁTALMA MELASZBAN PÁCOLT SERTÉSSZÛZ KUSZKUSSZAL
sponsored links
Csak azt sajnálom, hogy sötétedéskor készült el és kénytelen voltam befotózni, mert tudtam, hogy csak percei vannak hátra ennek a mûremeknek és esélyem sincs normális fényviszonyok között lencsevégre kapni. Nem adja vissza a kép a csodás színeket, de képzeljétek el hozzá.
Még mielõtt a mézédes gránátalma szirupra asszociálna valaki, megnyugtatok mindenkit, hogy ez egy sûrû, natúr, nem cukrozott gránátalma szirup. Kissé fanyar, tökéletesen gránátalmaízû. A Közel-keleten nagy népszerûségnek örvend és remek ételek készülnek a felhasználásával.
Hozzávalók
60 dkg sertésszûz
2-3 dkg pisztácia
2-3 dkg pisztácia
pác
2 gerezd fokhagyma
1 dl extra szûz olíva
1,5 dl gránátalmamelasz
fekete bors
1/2 citrom reszelt héja
1 e.k. méz
1 k.k. chili pehely
40 dkg kuszkusz
víz
só
õrölt fekete bors
1 nagyobb sárgarépa
1/2 citrom reszelt héja
1/2 gránátalma
1/2 csokor petrezselyem
1 marék madársaláta
1/2 citrom leve
1-2 e.k. extra szûz olíva
gránátalma
1 öntet fehér balzsamecetkrém
kevés chili pehely
1 öntet fehér balzsamecetkrém
kevés chili pehely
öntet
0,5 dl gránátalmamelasz
Elkészítés
A húst hártyázd le. vágd le a fejét és a farkát.
Az olívát, a gránátalma melaszt és a mézet keverd össze, reszeld bele a citromhéjat és a fokhagymát, szórd bele a chili pelyhet és ezzel a páccal dörzsöld be a húst. Hagyd a keverékben állni pár órát.
Hevíts fel a serpenyõt kevéske olajjal és minden oldalát a húsnak kérgesítsd.
Amikor szép kéreg sült a húsra, akkor kend le a tetejét a maradék páccal és szórd meg a durvára vágott pisztáciával és dugd 110 fokos sütõbe még 12 percre.
A kuszkuszt tedd egy tálba, reszeld rá a répát és a citromhéjat, sózd és borsozd, öntsd fel forró vízzel és hagyd megpuhulni. Amikor felszívta a vizet, egy villával lazítsd fel, locsold meg olívával és keverd hozzá a felaprított petrezselymet és a gránátalma magokat.
A madársalátát keverd el citromlével és olívával, és egy kis chili pehellyel, locsold meg kevés fehér balzsamecetkrémmel és egy kevés gránátalmával is turbózd fel.
A húst szeleteld fel.
A kuszkuszt halmozd a tányérra, tégy rá a salátából, majd helyezd rá a húsokat.
Majd az egészet locsold meg a gránátalma melasszal és szórd meg pisztáciával és a magokkal.
A húst hártyázd le. vágd le a fejét és a farkát.
Az olívát, a gránátalma melaszt és a mézet keverd össze, reszeld bele a citromhéjat és a fokhagymát, szórd bele a chili pelyhet és ezzel a páccal dörzsöld be a húst. Hagyd a keverékben állni pár órát.
Hevíts fel a serpenyõt kevéske olajjal és minden oldalát a húsnak kérgesítsd.
Amikor szép kéreg sült a húsra, akkor kend le a tetejét a maradék páccal és szórd meg a durvára vágott pisztáciával és dugd 110 fokos sütõbe még 12 percre.
A kuszkuszt tedd egy tálba, reszeld rá a répát és a citromhéjat, sózd és borsozd, öntsd fel forró vízzel és hagyd megpuhulni. Amikor felszívta a vizet, egy villával lazítsd fel, locsold meg olívával és keverd hozzá a felaprított petrezselymet és a gránátalma magokat.
A madársalátát keverd el citromlével és olívával, és egy kis chili pehellyel, locsold meg kevés fehér balzsamecetkrémmel és egy kevés gránátalmával is turbózd fel.
A húst szeleteld fel.
A kuszkuszt halmozd a tányérra, tégy rá a salátából, majd helyezd rá a húsokat.
Majd az egészet locsold meg a gránátalma melasszal és szórd meg pisztáciával és a magokkal.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog