GRIZES TÚRÓS
sponsored links
Két elmosandó tál, pár perc idõráforditás és már kész is ez a finomság. Érdemes elkésziteni.
Hozzávalók
50 dkg tehéntúró
8 evõkanál cukor
2 dl. telfõl
3 evõkanál bûzadara
2 evõkanál rétesliszt
1 csomag sütõpor ( 15.5 g)
2 csomag vaniliás cukor
5 tojás
Elkészités:
A tûrót egy evõkanállal nyomkodjuk csak szét, mert itt az a lényeg, hogy a tûró kissé darabos maradjon.
Az 5 tojást válasszuk ketté, a habjából verjük kemény habot, a sárgákat tegyük félre.
A sütõt melegitsük elõ.
A túrót, a cukrot, a grizt, a lisztet, a sütõport és a vaniliás cukrot jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és atkeverjük vele, majd a tojások sárgáját keverjük bele és legvégül a kemény tojásfehérje habot.
Kivajazott, kilisztezett közepes méretû sütõbe öntjük és az elõmelegitett sütõben 45 percig 18o fokon süssuk meg.
Várjuk meg mig kihûl. aztán szeleteljük.
Langyosan a legjobb, de hidegen sem fog sokáig a tányéron árválkodni.