GRISSINI
sponsored links
A grissini (ejtsd: grisszini) egy kis rágcsálnivaló, melyet az olaszok leginkább elõételként, bor mellé fogyasztanak.
Készülhet ízesítés nélkül (csak sóval) köménymaggal, rozmaringgal, vagy bármilyen egyéb fûszerrel is ízesíthetjük.
Ezek a gyorsan elkészíthetõ finom rudacskák kívül kissé ropogósak, belül pedig finom puhák és rugalmasak.
Mivel nem tartalmaznak sem tojást sem pedig tejet, így a kisgyerekek kezébe már hamar odaadhatjuk, nem beszélve arról, hogy a tojás és tej allergiások is nyugodtan fogyaszthatják.
Egy családi programnak is tökéletes az elkészítése, hiszen a gyerkõk imádják csinálni és enni is!
HOZZÁVALÓK
25 deka fehér liszt
(lehet 50 deka fehér lisztbõl is)
3 ek olívaolaj
3 deci meleg víz
1 zacskó szárított élesztõ (kb 7 gramm) ...