Grillázs szelet

2017-03-24

sponsored links


Hozzávalók:
a lapokhoz: 8 tojásfehérje, 8 evõkanál cukor, csipetnyi só, 4 evõkanál liszt, 20 dkg darált dió;
a krémhez: 8 tojás sárgája, 16 evõkanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 20 dkg vaj;
a grillázshoz: 8 egész dióbél, 4 evõkanál cukor


Elkészítése:
A lapokhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval meg a cukorral, majd beleforgatjuk a liszttel összevert diót. Sütõpapírral bélel közepes méretû tepsiben, rendre 3 lapot sütünk, 180 fokon, 10-12 perc alatt. 

A krémhez a tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd vízgõz fölött, állandó kavarás mellett, 15 percig fõzzük. Szobahõmérsékleten hûlni hagyjuk, majd beledolgozzuk a habosra kevert vajat. A lapokat megtöltjük a krémmel, a legfelsõ lapot is lekenjük. 

A grillázshoz a cukrot karamellizáljuk, beletesszük a dióbelet, összekavarjuk, majd sütõpapírra öntjük és amennyire lehet, szétsimítjuk. Ha megdermedt, letakarjuk egy újabb szelet sütõpapírral meg egy konyhai törlõvel és kalapáccsal apróra zúzzuk. A grillázst a krémre szórjuk. 3-4 órára hûtõbe tesszük, majd szeleteljük. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/03/gr...

sponsored links

Keres?s