Grillparti
sponsored links
Hozzávalók 8 személyre: 20 dkg füstölt zsírszalonna, 8 csirkemáj, 8-12 szelet bacon szalonna, 8 szelet taraj, 2-3 szál csípõs, vékony kolbász, 1 pulyka melle, fél kistök, 3-4 zöldpaprika, 3 vöröshagyma; a körítéshez 40 dkg joghurt, 5-10 dkg uborka, friss zöldkapor, petrezselyemzöld, só, 5-6 paradicsom, kisebb fej saláta, 1 köteg újhagyma, cukor, ecet; a tarajpáchoz sertés grillfûszer, olaj; a nyárspáchoz csirkefûszer.
Elkészítése: a tarajhoz a grillfûszert annyi olajjal kavarjuk el, hogy jól kenhetõ masszát kapjunk. Egy ecsettel bekenjük a húsokat, majd letakarva hûvös helyen, hûtõben érleljük. A pulyka mellet 4-5 cm széles csíkokra vágjuk, majd 1,1-5 cm vastagon felszeleteljük. Beszórjuk a csirkefûszerrel, majd ezt is pácolódni hagyjuk. A májat jól megmossuk, lehártyázzuk, majd ...