Grillezzünk polentát
sponsored links
A polenta nagyon finom! Persze nekünk jó lesz az puliszkának is, de én mint Olaszország imádó, polentának nevezem és ennyi.:)
Polentát fõzni egyszerû dolog, fõleg ha van olyan fantasztikus keverékünk mint ami nekünk volt a hétvégén, vargányás kukoricadara.
Elkészítése: A kukoricadarát kétszeres mennyiségû forró vízhez adagoljuk (ínyencek tejjel is megfõzhetik, csak akkor még jobban kell vigyázni arra, le ne égjen), majd állandó keverés mellett lassú tûzön 10-15 percig fõzzük. Amikor már jó sûrû hozzáadunk kb 5 dkg vajat és ezzel is jó alaposan kikeverjük. Egy kiolajozott edénybe öntjük és hagyjuk hideg helyen megdermedni. Ezt követõen felszeleteljük és a grillserpenyõben mindkét oldalát ropogósra sütjük. Nagyon finom köret.
Polentát fõzni egyszerû dolog, fõleg ha van olyan fantasztikus keverékünk mint ami nekünk volt a hétvégén, vargányás kukoricadara.
Elkészítése: A kukoricadarát kétszeres mennyiségû forró vízhez adagoljuk (ínyencek tejjel is megfõzhetik, csak akkor még jobban kell vigyázni arra, le ne égjen), majd állandó keverés mellett lassú tûzön 10-15 percig fõzzük. Amikor már jó sûrû hozzáadunk kb 5 dkg vajat és ezzel is jó alaposan kikeverjük. Egy kiolajozott edénybe öntjük és hagyjuk hideg helyen megdermedni. Ezt követõen felszeleteljük és a grillserpenyõben mindkét oldalát ropogósra sütjük. Nagyon finom köret.