Grillezett virsli vele sült zöldségekkel, párolt savanyított káposztával
sponsored links
Grillezett virsli vele sült zöldségekkel, fehérboros párolt savanyított káposztával
A vasárnapot fel kell dobni egy finomsággal, ha nincs szûzpecsenye kéznél, akkor egy grill étellel.
Hozzávalók:
- 6 szál (20 dkg) fûszeres hot dog virsli
- 4 db burgonya
- 2 db csiperke gomba
- 1 db paradicsom
- 1 db csípõs hegyes zöld paprika
- 1 db újhagyma zöldjével
- petrezselyem
- olíva olaj
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt piros paprika
- 1 csésze savanyított káposzta
- 1 1 db babérlevél
- köménymag
- 1 kupica száraz fehérbor
Elkészítés:
A krumplikat héjában félig megfõzöm.
Egy serpenyõben kevés olajon a köménymagot kipattogtatom, ráteszem a savanyított káposztát, sózom, borsozom, ráteszem a babérlevelet, locsolok rá fehérbort, s megpirítom.
A virsliket bevagdosom. Egy serpenyõbe kevés olajat öntök, ráteszem a krumplit, a gombákat és a félbevágott paprikát, paradicsomot, újhagymát, mellé a virsliket. Fûszerezem, majd beteszem a sütõbe, szép pirosra sütöm. Közben - mivel nem fért be az amúgy is zsúfolt nagy serpenyõbe - megpirítom egy külön serpenyõben a borral meglocsolt káposztát.