Grillezett virsli vele sült zöldségekkel, párolt savanyított káposztával

2017-10-08

sponsored links

Grillezett virsli vele sült zöldségekkel, fehérboros párolt savanyított káposztával


A vasárnapot fel kell dobni egy finomsággal, ha nincs szûzpecsenye kéznél, akkor egy grill étellel.

Hozzávalók:

  • 6 szál (20 dkg) fûszeres hot dog virsli
  • 4 db burgonya
  • 2 db csiperke gomba
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípõs hegyes zöld paprika
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • petrezselyem
  • olíva olaj
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika
  • 1 csésze savanyított káposzta
  • 1 1 db babérlevél
  • köménymag 
  • 1 kupica száraz fehérbor

Elkészítés:

A krumplikat héjában félig megfõzöm.

Egy serpenyõben kevés olajon a köménymagot kipattogtatom, ráteszem a  savanyított káposztát, sózom, borsozom, ráteszem a babérlevelet, locsolok rá fehérbort, s megpirítom.

A virsliket bevagdosom. Egy serpenyõbe kevés olajat öntök, ráteszem a krumplit, a gombákat és a félbevágott paprikát, paradicsomot, újhagymát,  mellé a virsliket. Fûszerezem, majd beteszem a sütõbe, szép pirosra sütöm. Közben - mivel nem fért be az amúgy is zsúfolt nagy serpenyõbe -  megpirítom egy külön serpenyõben a borral meglocsolt káposztát.








Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/10/gril...

sponsored links

Keres?s