Grillezett sertés karaj párolt karfiollal, petrezselymes parázskrumplival, tejfölös uborkasalátával
sponsored links
Grillezett sertés karaj párolt karfiollal, petrezselymes parázskrumplival, tejfölös uborkasalátával
Az új grillserpenyõmet akartam kipróbálni. Egyelõre nem felelt meg az elvárásaimnak. Az eredmény nem különbözött attól, mintha egy normál serpenyõben sütöttem volna meg a húst. Finom volt, de hiányoltam a húson a csíkokat.
Elkészítés:
A karaj szélét bevagdosom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, borsozom, szórok rá paprikát, locsolok rá olajat, teszek mellé felvágott vöröshagymát, fokhagymát, beteszem a hûtõbe.
Az uborkát felszeletelem, egy kistányérra rakom, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, olajat, s beteszem a hûtõbe.
A krumplit megpucolom, elõfõzöm, majd olajon megpirítom, sózom, borsozom, szórok rá durván aprított petrezselymet.
A karfiolt megpárolom.
Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé újkrumplit, 1 db párolt karfiolt és sült hagymát, s fokhagymát. A húsra szórok paprikát. Mellérakom az uborkasalátát, melyre kanalazok tejfölt és szórok rá petrezselymet és paprikát.
Az új grillserpenyõmet akartam kipróbálni. Egyelõre nem felelt meg az elvárásaimnak. Az eredmény nem különbözött attól, mintha egy normál serpenyõben sütöttem volna meg a húst. Finom volt, de hiányoltam a húson a csíkokat.
Hozzávalók:
- 2 szelet sertéskaraj (kb. 40 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs pirospaprika
- olaj
- 25 dkg újkrumpli
- 3 szál petrezselyem
- 2 db karfiol rózsa
- 2 db uborka
- 2 gerezd fokhagyma
- fehérborecet
- extra szûz olívaolaj
- tejföl
- pirospaprika
Elkészítés:
A karaj szélét bevagdosom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, borsozom, szórok rá paprikát, locsolok rá olajat, teszek mellé felvágott vöröshagymát, fokhagymát, beteszem a hûtõbe.
Az uborkát felszeletelem, egy kistányérra rakom, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, olajat, s beteszem a hûtõbe.
A krumplit megpucolom, elõfõzöm, majd olajon megpirítom, sózom, borsozom, szórok rá durván aprított petrezselymet.
A karfiolt megpárolom.
Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé újkrumplit, 1 db párolt karfiolt és sült hagymát, s fokhagymát. A húsra szórok paprikát. Mellérakom az uborkasalátát, melyre kanalazok tejfölt és szórok rá petrezselymet és paprikát.