Grillezett retek snidlinges, joghurtos mártogatóssal
sponsored links
Ha kicsit beleolvastál az elõzõ évek egészségesblog-trendjébe láthattad, boldog, boldogtalan karfiolt grillezett. Egészben, rózsáira szedve, szeletelve, pácolva, elõfõzve, natúran, fûszerezve, sütõben, vaslapon, grillrácson, földön, vízen, levegõben. Voltak, akik egyenesen ?karfiol steak?-nek hívták a sült karfiol szeleteket, azt sugallván, íze simán vetekszik egy szelet angolos bélszínével. Nos, nem, nem vetekszik.
Félre ne érts, én is szeretem a sült karfiolt, de úgy érzem, a hirtelen jött karfiol-imádat trend méltatlanul szorította háttérbe a többi, legalább annyira finom zöldséget. Pedig grillezni szinte mindegyiket lehet. Az erõs hõ hatására pedig az illetõ zöldség ízei felerõsödnek, a bene lévõ cukortartalom koncentrálódik, harsánysága szelídül, állaga átalakul. Az illatos és színes grillezett zöldségek legvonzóbb tulajdonsága mépgis csak az, hogy nem csak köretnek, de TV elõtti nasinak is kiválóak, nekem a nassolás királynõének ezt bátran elhiheted! Nem kell forgatni a szemed, hidd el, hogy egy tökéletesen megsütött édeskrumpli, megfelelõen kiválasztott öntettel simán leveri élvezeti értékben a krumplit sosem látott zacskós csipszet.