Grillezett pácolt csirkemell.
sponsored links
A nyári nagy melegben szívesen sütkérezünk kint a szabadban tárcsán. Az este bepácolt húsokat éjszakára hûtõbe teszem, így jól átjárják az ízek, és másnap csak a sütéssel kell foglalatoskodni. Csirkemellet eddig is sokszor sütöttünk tárcsán, most viszont remek alkalom volt, hogy felavassuk az asztali grillsütõt. Még tavasszal a Mindmegette.hu-n neveztem be a Tavaszváró receptverseny -re, és nekem kedvezett a szerencse. Nyereményem pedig ez az asztali grillsütõ volt. Azóta már többször sütöttünk halat, de hússal most próbáltuk ki elõször. Nagyon elégedett vagyok, mert a csirkemell pár perc alatt elkészült, és finom puha szaftos maradt. A fûszeres pác pedig kitûnõ akár csirke, sertés, vagy éppen grillkolbászok pácolásához. Az elkészült hús mellé a nagy melegben nem is kívántunk más köretet, csakis egy finom salátát.
Hozzávalók:
2-3 db csirkemellfilé
1-1,5 dl olívaolaj
2 tk dijoni mustár
4-5 gerezd fokhagyma
2 tk szójaszósz ...