Grillezett polenta és balzsamecetes gomba ? ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
Alapvetõen nem vagyok nagy puliszka/polenta rajongó, de kiderült, hogy így ropogósra sütve, több más hozzávalóval egy tányéron nagyon jó. A grillezés nagyon sokat dob rajta. A grillezés azért erõsen idézõjeles, mert lusta voltam elõvenni a grillserpenyõt, úgyhogy sima teflonserpenyõben, kevés olajon sütöttem ropogósra.
Hozzávalók:
- polenta, kivajazott tepsibe simítva, 1-1,5 cm vastag rétegben, kihûtve
- csiperke, lehetõleg barna
- olívaolaj
- fokhagyma
- balzsamecet
- friss zöldfûszerek, lehetõleg petrezselyem és kakukkfû
- só, bors
- rukkola
- parmezánforgácsok
Egy tálkában összekeverek 1:1 arányban olívaolajat és balzsamecetet, kicsit megsózom, és a zöldfûszerekkel és zúzott fokhagymával ízesítem. Beleforgatom a megtisztított gombát, és szobahõmérsékleten minimum egy órát állni hagyom. A pác nem kell ellepje a gombát, úgyhogy idõnként megkeverem. A polentát kisebb darabokra vágom. Egy kis edényben beforralok pár evõkanálnyi balzsamecetet. Egy serpenyõben kevés olajat hevítek, és közepesnél kicsit melegebb fokozaton a polenta szeletek mindkét oldalát ropogósra sütöm - ehhez oldalanként több perc szükséges. Amikor majdnem kész, mellédobom a gombát, hogy kb. ugyanakkor legyen készen. Papírtörlõre szedem, majd összeállítom a salátát. A tányérokra (vagy egy nagy tányérra) rukkolát rakok, elosztom rajta a gombát és a polentát, megszórom parmezán forgácsokkal és rácsurgatom a beforralt balzsamecetet.