Grillezett padlizsán - Kukoricás szezámkrémmel
sponsored links
A nyár egyik nagy elõnye, hogy ha módunkban áll kedvünkre sütögethetünk, grillezhetünk a szabadban. A zöldségek kavalkádja bõséges variációt kínál akár a grillezéshez is.
Nagyszerû választás a padlizsán, gomba, cukkini, paprika, paradicsom (félbe vágva), lila hagyma és a sort még folytathatnám.
Azoknak akik húst is fogyasztanak legyen az a "szabály" érvényben, hogy nem a sült, grillezett húshoz adják a kevesebb zöldség köretet, hanem zöldségekhez adnak egy kevés húst, így könnyen megelõzhetik a savasodást ( egy részrõl), vagy segíthetnek szervezetüknek a pH egyensúly visszaállításában.
Ha pedig csak a zöldségek mellett voksoltok akkor adhattok hozzá isteni krémeket, vagy kifejezetten olyat mint az alábbi recept.
Nagy elõnye a szezámmagnak, hogy rendkívül magas a szerves kálcium tartalma, több van benne, mint bármelyik terjermékben.
Tipp: Pasztörizált tejben szervetlen formában van a kálcium és így nem beépül, hanem ráépül a csontokra: meszesedés formájában. Továbbá a tejtermékek erõsen savasítanak , ezért a szervezet kálciumot von el magától, hogy semlegesítse és tartsa a vér kritikus pH értékét!).
Én grillezés , sütés elõtt elõre befûszerezem a zöldség ( padlizsán, cukkini) korongokat: himalaya ...