Grillezett lazac sült paprikával és sáfrányos kölessel
sponsored links
Egész héten azt terveztem, hogy hétvégén finom lazacot fogok sütni. Ráadásul bejelentkeztek ma hozzánk vendégek is, így reggel elmentem METRO-ba friss halért és kék kagylóért. A kagylóból egyszerû már megint mules marinieres készült, csak nálam vörösboros változatban és paradicsommal. (Recept leírás itt: http://mindenkaja.blog.hu/2011/10/22/feketekagylo_vorosboros_paradicsomos_martasban )A lazac mellé szép színes sült kaliforniai paprika , fekete oliva bogyó és aszalt paradicsomot grilleztem.
Köretnek rizs helyett sokkal egészségesebb lassú felszívódású sáfrányos kölest készítettem mentás, chilis ízesítéssel. A LOW CARB diéta szerint köret nélkül fogyasztható.
Az egész menü fél óra alatt készült el és nem csak finom lett, hanem a sok színes étel miatt a szemnek is gyönyörködtetõ.
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg bõrõs lazactörzs
1 -1 piros, zöld, sárga kaliforniai paprika
60 g fekete oliva bogyó
50 g aszalt paradicsom
1 kk rózsabors, só
A színes paprikákat vékony csíkokra vágjuk, az oliva bogyót és az aszalt paradicsomot felkarikázzuk.
A bõrõs lazac filét süthetjük egyben , vagy személyenként megfelelõ haltörzsekre vágva. A lazacot kicsit besózzuk és megszórjuk õrölt rózsaborssal.
A bõrével felfelé fektetjük bele a tepsibe, hogy a bõrében lévõ zsiradék sütés közben átjárja a ...