Grillezett karaj meggyszósszal, naranccsal

2018-05-15

sponsored links






Hozzávalók 4 személyre: 

  • 4 szelet csontos karaj
  • 3 evõkanál olívaolaj
  • kevés citromlé
  • só, õrölt bors

A meggyszószhoz: 

  • 30 dkg magozott meggy
  • kb 3 dkg cukor (eritrit vagy édesítõ)
  • 0,7 dl fõzõtejszín
  • 1,5 csapott evõkanál (zab)liszt
  • kevés õrölt fahéj és õrölt gyömbér (összesen 0,5 teáskanál)
  • néhány csepp citromlé
  • só 
  • 1 narancs

Elkészítése: 

  • A húst megmossuk, konyhai papírtörlõvel szárazra itatjuk, majd sóval és borssal befûszerezzük. Meglocsoljuk olajjal és citromlével, és legalább 2 órára (vagy egy éjszakára) hûtõszekrénybe tesszük pácolódni. 
  • A szószhoz a meggyet a cukorral, a fûszerekkel, meg a citromlével fõnni tesszük. 3-5 percig kavargatva fõzzük, majd az egészet összeturmixoljuk. A lisztet elkeverjük a tejszínnel, a meggyhez kavarjuk, majd összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk. 
  • A húst grillrácson megsütjük, a narancsot pedig meghámozzuk, és vékony cikkekre vágjuk. 
  • A grillezett karajt meggyszósszal, és kevés borssal megszórt naranccsal kínáljuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/05/grille...

sponsored links

Keres?s