Grillezett hús

2011-11-17

sponsored links


Ez is volt már többször a Válságkonyhán, de mivel nagyon egyszerû elkészíteni és nagyon hamar készen van, nem lehet elégszer közzétenni.

Egyébként sincs két egyforma grillhús, mert nagyon ritkán sikerül pont olyanra befûszerezni, ahogy a múltkor. Nálunk hétfõn és szerdán (tegnap) is ez volt ebédre. Hétfõn egy francia fûszerkeveréket használtunk, amiben a következõk voltak (már amire emlékszem belõle, mert a lökött férjem kidobta a tartóját): ánizs, napraforgómag, bors, petrezselyem, kömény, torma, oregánó. Lehet, hogy koriander is... :o( Majd késõbb pontosítom, úgy rémlik, hogy mielõtt elkunyiztuk a magyar felszolgálótól le is fényképeztem az üvegét.

Tegnap pedig simán só és fokhagyma volt rajta.

A trükk, ami az alábbi képen látszik is, a sütésben van.

Elõször is fel kell forrósítani a grillserpenyõt. Ezután olívaolajjal bekenjük a felületét egy szilikonecset igénybevételével és rá is rakjuk a húsokat. Szellõsen, hogy legyen hely forgatni! A hússzeleteket - vastagságtól függõen - kb. 3-5 percig sütjük csak az egyik oldalán, akkor alákukkantunk (nem mozdítjuk el). Ha már látszik a barna csík, amit a grillserpenyõ hagyott rajta, akkor elforgatjuk 90°-kal és úgy is sütjük 1-2 percig, hogy szép kockás legyen. Ilyenkorra a hússzelet a feléig átsül, amit a szélén ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Valsagkonyha/...

sponsored links

Keres?s