Grillezett hekkfilé kaporszósszal, pirított krumplival

2017-10-09

sponsored links

Grillezett hekkfilé kaporszósszal, pirított krumplival


A hekket készítettem, a mottó : "Mert, hekket nem csak strandbüfés tud sütni paprikás lisztben."

Hozzávalók:

  • 2 db argentin hekk filé (kb. 40 dkg)
  • õrölt fekete bors
  • 1 db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db csípõs hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • õrölt csípõs pirospaprika
  • napraforgóolaj
  • 0,5 dl tejföl
  • 2 ek tej
  • 2 tk liszt
  • 0,5 csokor kapor
  • õrölt fehér bors
  • 1 tk egész színes bors
  • szerecsendió
  • 1 szelet citrom
  • 6 db krumpli

    Elkészítés:

    A halfiléket sózom borsozom, locsolok rá olajat, facsarok rá citromlevet, s egy dobozban beteszem a hûtõbe.

    A krumplit héjában megfõzöm, majd megpucolom, kockára vágom.

    Elkészítem a kaporszószt. A kaprot aprítom. Egy fémbögrében összekeverem a tejfölt, a tejet, a lisztet, a kaprot. Sózom, borsozom, szórok rá szerecsendiót, facsarok bele citromot. Néhány percig fõzöm, de nem forralom.

    Délben a halat kiveszem a hûtõbõl, s egy grillserpenyõben megsütöm.

    Ezalatt a krumplit is megpirítom egy kicsit.

    Tálaláskor a tányérra rakom a hekk filéket, s kanalazok rá kaporszószt, teszek rá kapor ágat, egy szelet citromot, szórok rá színes borsot. Mellé halmozom a krumplit.





    Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/10/gril...

    sponsored links

    Keres?s