Grillezett hasaalja csimicsurri szósszal
sponsored links
A csimicsurriról Anne Burrell mûsorában hallottam elõször évekkel ezelõtt. Bármennyire is különleges, exotikus hangzású a szó, maga a "mártás" egyszerû, sõt mondhatni hétköznapi hozzávalókból áll, az íze pedig nagyon finom. Nagyon feldobja egy egyszerû húsdarab ízét például. Nem tudom, miért vártam évekig az elkészítésével.
Grillezett hasaalja csimicsurri szósszal
Hozzávalók 4 személyre: 12 szelet sertéshasaalja, só, bors, 1 szelet szalonna, bor;
a szószhoz: 1 kis csokor petrezselyemzöld, néhány szál korianderzöld, néhány szál friss oregánó, 1 kisebb hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 1 kisebb csilipaprika (elhagyható), só, citromlé, kb. 1,5 dl olívaolaj.
Elkészítése: A hasaalját megszórjuk sóval és borssal, majd miután hagytuk legalább 1-2 órát állni, meggrillezzük szalonnával megkent, felforrósított grillrácson. Közben kevés borral locsolgatjuk. A szószhoz finomra aprítjuk a jól megmosott zöldeket és egyéb hozzávalókat, majd lazán összeforgatjuk. Enyhén sózzuk, locsolunk rá 2-3 evõkanál citromlevet, és felöntjük annyi olívaolajjal, amennyi jól fellazítja a hozzávalókat. A jól összekevert szószt a húsra locsoljuk-halmozzuk, és tálaljuk.
Megjegyzés: Ha valaki nem kedveli az olívaolaj intenzív ízét, esetleg vegyítheti kevés hidegen sajtolt napraforgóolajjal is. Attól kezdve, hogy letelt a pácolási idõ, az étel nagyon gyorsan elkészül.
Grillezett hasaalja csimicsurri szósszal
Hozzávalók 4 személyre: 12 szelet sertéshasaalja, só, bors, 1 szelet szalonna, bor;
a szószhoz: 1 kis csokor petrezselyemzöld, néhány szál korianderzöld, néhány szál friss oregánó, 1 kisebb hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 1 kisebb csilipaprika (elhagyható), só, citromlé, kb. 1,5 dl olívaolaj.
Elkészítése: A hasaalját megszórjuk sóval és borssal, majd miután hagytuk legalább 1-2 órát állni, meggrillezzük szalonnával megkent, felforrósított grillrácson. Közben kevés borral locsolgatjuk. A szószhoz finomra aprítjuk a jól megmosott zöldeket és egyéb hozzávalókat, majd lazán összeforgatjuk. Enyhén sózzuk, locsolunk rá 2-3 evõkanál citromlevet, és felöntjük annyi olívaolajjal, amennyi jól fellazítja a hozzávalókat. A jól összekevert szószt a húsra locsoljuk-halmozzuk, és tálaljuk.
Megjegyzés: Ha valaki nem kedveli az olívaolaj intenzív ízét, esetleg vegyítheti kevés hidegen sajtolt napraforgóolajjal is. Attól kezdve, hogy letelt a pácolási idõ, az étel nagyon gyorsan elkészül.