Grillezett garnéla rákok petrezselymes újkrumplival salátával
sponsored links
Grillezett garnéla rákok petrezselymes újkrumplival salátával
Nagyon szeretem a tenger gyümölcseit. Húsvétkor többek közt ez is szerepelt az "étlapon". Én akkor sajnos nem tudtam enni, de egy adagra valót eltettem a mélyhûtõbe. Most elõvettem, s elkészítettem.
Hozzávalók :
- 15 dkg garnéla
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- chilipehely
- olívaolaj
- só
- õrölt csípõs paprika
- õrölt fekete bors
- chili szósz
- szója szósz
- citrom
- fehér bor ( Cserszegi fûszeres)
- 5 db újkrumpli
- petrezselyem
- paradicsom
- csípõs helyes zöldpaprika
- lilahagyma
- fokhagyma
- olívaolaj
- fehérborecet
- só
- bors
Elkészítés:
A garnélát beáztatom, s jó alaposan megmosom. A páncélt és a bélcsatornát eltávolítom.
A gondosan megmosott krumplit héjában megfõzöm, közben a petrezselymet durvára vágom.
A hagymákat apróra vágom.
Elkészítem a salátát.
Egy grillserpenyõben olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, fûszerezem. Jöhetnek a rákok, tovább sütöm így együtt.
A rákokhoz öntök chili szószt, fehér bort és szója szószt, hozzáadom a chilipehelyt, csavarok rá citromot.
A krumplit sózom, borsozom, olajon megpirítom, rászórom a petrezselymet.
Tálaláskor a tányérra helyezem a garnélákat, mellé tálalom a krumplikat, s teszek rá díszítésként egy citromkarikát.
Fehér borral fogyasztom.