Grillezett fehérkaraj, paprika chutney, és csiliszósz

2017-06-01

sponsored links



Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet fehérkaraj
  • 1 marék rukkola saláta
  • 2 evõkanál olívaolaj
  • 0,5 teáskanál fûszerpaprika
  • só, õrölt bors
A paparika chutney-hoz:

  • 3 piros színû paprika (kápia)
  • 1 lilahagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2,5 dl balzsamecet
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg cukor
  • 1 babérlevél
A csiliszószhoz:

  • 20 dkg piros csilipaprika
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 3,70 dl balzsamecet
  • 2 evõkanél cukor
  • 1 evõkanál olívaolaj
Elkészítése:

  • A chutney-hoz egy serpenyõben, forró olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, meg a kockára vágott paprikát, és 6-8 percig, néha megkavarva, pároljuk. Hozzáadjuk az ecetet, a bort, a babérlevelet, 2 teáskanál sót, meg a cukrot, majd lassú tüzön, 25-30 percig fõzzük, amíg sûrû lesz.
  • A csiliszószhoz a csilit megmossuk, a fokhagymákat pedig középen kettévágjuk, keresztben. Egy alufóliával bélelt tepsire fektetjük, olajjal meglocsoljuk, és 25-30 percig sütjük. Amikor a csili kihûlt, kettévágjuk, a magjait kiszedjük, a fokhagyma cikkeket pedig kinyomkodjuk. Összeturmixoljuk a paprikát, a fokhagymát, meg az apróra vágott hagymát. Ecettel, és 1 evõkanél sóval egy edényben 8-10 percig fõzzük, majd a cukrot hozzáadjuk, és összeforraljuk.
  • A húst megmossuk, szárazra töröljük, és mindkét felét sóval, borssal és paprikával beszórjuk.
  • Grill serpenyõben olajat hevítünk, a hús mindkét oldalát megsütjük.
  • Csiliszósszal, paprika chutney-val tálaljuk, rukkolával megszórva.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/06/grille...

sponsored links

Keres?s