Grillezett csirkemell sörbundában sült karfiollal, hasábburgonyával

2017-06-08

sponsored links

Grillezett csirkemell sörbundában sült karfiollal, hasábburgonyával

Ezúttal a sütõ grillezõjét használtam.

Hozzávalók:

  • 2 db csontos, bõrös csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs pirospaprika
  • õrölt kömény
  • 2 tk paradicsomszósz
  • olívaolaj
  • 1 tk paradicsompür
  • sör
  • 2 db karfiol rózsa
  • 1 ek liszt
  • 1 tojás
  • sör
  • bors
  • 2 db burgonya
  • bors
  • napraforgó olaj
  • 2 db paradicsom
  • 1 db uborka
  • fehérborecet
  • salátaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet bekenem a sóból, borsból, paprikából, köménybõl, olajból és paradicsomszószból készített páccal, beteszem a hûtõbe.

A karfiolt sós vízben elõfõzöm.

A krumplit megpucolom, hasábokra vágom.

A húst egy serpenyõbe helyezem bõrével lefelé, s beteszem a 180 C fokra elõmelegített  sütõbe.

A karfiolt megmártom a sörbundában.

A csirkehúst megfordítom, locsolok rá sört.

A karfiolt és a krumplit egy serpenyõben, olajban megsütöm.

A paradicsomot félbevágom, az uborkát felszeletelem.

A húst visszafordítom (bõrével felfelé), ismét meglocsolom sörrel, s átkapcsolok grill fokozatra.

Amikor a csirke már szépen megpirult, tálalok. A tányérra helyezek egy mellet, mellé hasábburgonyát és egy karfiolt. A tányér szélére kerül a paradicsom és az uborka, sózom, meglocsolom ecettel és salátaolajjal, megszórom borssal és paprikával.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/06/gril...

sponsored links

Keres?s