Grillezett csirkecomb kerti salátával
sponsored links
A saláta receptjét már múltkor feltettem, de nem szeretném, ha a comb kimaradna annál is inkább, hogy nagyon különleges páccal ízesítettem. A saláta "szelleméhez" híven a páchoz is kizárólag a kertben talált és szedett alapanyagokat használtam, és állíthatom, az egyik legfinomabb ízesítésú grillezett csirkecombot sikerült kihozni. De ki-ki kísérletezhet bátran a saját kertjében, fûszeresében található alapanyagokkal... :)
Grillezett csirkecomb kerti salátával
Hozzávalók 4-5 személyre: 10-12 kicsontozott egész csirkecomb, 1,5 mokkáskanál bors, 2 teáskanál só, 1 szelet szalonna; a páchoz: 2 szál új fokhagyma, 6 nagy zsályalevél, 6-7 sóskalevél, 4-5 szál rutalevél (elmaradhat), 3 szál sárgarépalevél, 1 nagy maréknyi feketeribizli, 1-1,2 dl napraforgóolaj; a tálaláshoz: magvas, teljes kiõrlésû gyökérkenyér, kevés olívaolaj, kerti saláta.
Elkészítése: A csirkecombot átnézzük, minden esetleges tokmaradványt eltávolítunk, majd alaposan megmossuk, és papírtörlõvel megszárítgatjuk. Bedörzsöljük sóval meg borssal, és félretesszük. A páchoz finomra aprítjuk az összes zöld fûszert, hozzáadjuk a szétnyomkodott feketeribizlit, majd elkeverjük az olajjal. A combokat beletesszük a pácba, jól összeforgatjuk, és min. 1-2 órát, de annál többet is hagyjuk érlelõdni a pácban. Végül fölforrósítjuk a grillrácsot, megkenjük szalonnával, és ropogós-pirosra sütjük rajta a húsokat. A kenyeret rézsútosan fölszeleteljük, megkenjük kevés olívaolajjal, és a grillrácson megpirítjuk. A grillezett hús és az idõközben elkészített saláta mellé kínáljuk.
Grillezett csirkecomb kerti salátával
Hozzávalók 4-5 személyre: 10-12 kicsontozott egész csirkecomb, 1,5 mokkáskanál bors, 2 teáskanál só, 1 szelet szalonna; a páchoz: 2 szál új fokhagyma, 6 nagy zsályalevél, 6-7 sóskalevél, 4-5 szál rutalevél (elmaradhat), 3 szál sárgarépalevél, 1 nagy maréknyi feketeribizli, 1-1,2 dl napraforgóolaj; a tálaláshoz: magvas, teljes kiõrlésû gyökérkenyér, kevés olívaolaj, kerti saláta.
Elkészítése: A csirkecombot átnézzük, minden esetleges tokmaradványt eltávolítunk, majd alaposan megmossuk, és papírtörlõvel megszárítgatjuk. Bedörzsöljük sóval meg borssal, és félretesszük. A páchoz finomra aprítjuk az összes zöld fûszert, hozzáadjuk a szétnyomkodott feketeribizlit, majd elkeverjük az olajjal. A combokat beletesszük a pácba, jól összeforgatjuk, és min. 1-2 órát, de annál többet is hagyjuk érlelõdni a pácban. Végül fölforrósítjuk a grillrácsot, megkenjük szalonnával, és ropogós-pirosra sütjük rajta a húsokat. A kenyeret rézsútosan fölszeleteljük, megkenjük kevés olívaolajjal, és a grillrácson megpirítjuk. A grillezett hús és az idõközben elkészített saláta mellé kínáljuk.