Grillezett bárány zöldségsalátával
sponsored links
Amióta kertünk van, átlagosan kéthetente grillezünk valamit. Persze, télen kevesebbet, de tavasztól õszig nagyon gyakran, olyan is van, hogy több egymás utáni napon is "sütkérezünk". Az idei szezonban is már nagyon sokminden sült: miccs, csirke, bárány, tarja, illetve egyéb disznóhúsok, és nem utolsó sorban különféle nyársak. Ez a grillezett bárány isteni volt.
Grillezett bárány zöldségsalátával
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg - 1 kg csont nélküli bárányhús (pl. combból, nyakból), 1,5 teáskanál só, ?-1 teáskanál õrölt bors, 1 teáskanál fokhagymapor, csilipehely ízlés szerint, 3-5 evõkanál olívaolaj;
Grillezett bárány zöldségsalátával
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg - 1 kg csont nélküli bárányhús (pl. combból, nyakból), 1,5 teáskanál só, ?-1 teáskanál õrölt bors, 1 teáskanál fokhagymapor, csilipehely ízlés szerint, 3-5 evõkanál olívaolaj;
a salátához: 1 fej saláta, 1-2 kápia paprika, 1 nagy jégcsapretek, néhány szál újhagyma, só, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése: A húst felszeleteljük, ahol vastagabb, bevagdossuk, hogy minél jobban ki tudjuk teríteni, és a fûszerek minél jobban átjárják. A fûszereket öszekeverjük, rászórjuk a hússzeletekre, majd tálba helyezzük úgy, hogy rétegenként meglocsoljuk olívaolajjal. Idõnként átforgatva legalább 2 órán át hagyjuk pácolódni majd felforrósított grillrácson (vagy tárcsalapon), közepes erõsségû parázs fölött szép pirosra sütjük. A salátához a salátafejet leveleire szedjük, jól megmossuk, majd konyharuhába téve jól megszárítgatjuk. Összetépkedjük, és tálba tesszük a vékonyan felszeletelt jégcsapretekkel és kápiával, illetve a feldarabolt újhagymával együtt. Összeforgatjuk, sóval, citromlével és olívaolajjal meglocsolva kínáljuk.