Grillen sütött currys pisztráng (paleo)

2017-05-22

sponsored links



A szokásos hétvégi grillezésünk... ezúttal hallal megoldva. Ehhez az ételhez mindenképp kell a halgrillezõ rács, mert fordításnál másként szétesne a pisztráng vagy kipotyogna belõle a hasába rakott töltelék.

Hozzávalók:

4 konyhakész pisztráng
korma currypor
törött bors
1 sárgarépa
4 újhagyma a zöldjével együtt
4 kakukkfû ág
1 kezeletlen lime vagy citrom
1-2 evõkanál olívaolaj

a körethez:
4 bébicukkini
2-4 evõkanál olívaolaj
törött bors

A pisztrángot kívül belül megszórjuk a curryvel, a borssal és a sóval. A belsejét megtöltjük a felszeletelt zöld citrommal (2-2 szeletet tettem bele), a vékonyabb csíkokra vágott, megtisztított sárgarépával, az újhagymával és a kakukkfûvel. A pisztráng bõrét átkenjük olívaolajjal, a rácsba tesszük, végül közvetlenül a hõre téve mindkét oldalán 6-8 perc alatt átsütjük. A körethez a cukkinit spirálvágóval spagettire vágjuk. Adagonként sütjük ki, grillezéshez használható szilikonlapra kevés olívaolajt öntünk. Rátesszük a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt átpirítjuk. Akkor a legfinomabb, ha a zöldség ress, azaz ropogós marad.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s