Grillen egészben sült sertésszûz spárgával édesburgonyával fermentált rebarbarával (paleo)
sponsored links
A hosszú hétvége a grillezés jegyében telt. Vasárnap ez a fogás készült, hétfõn a maradék páclét hasznosítottuk tarja szeletekhez.
Hozzávalók:
3 x 50 dkg sertésszûz egészben
a páchoz:
4 evõkanál paleo ketchup
1 kezeletlen narancs reszelt héja és leve
4 evõkanál almaecet
1,5 dl erõsre fõzött kávé
1 zöld csili kimagozva, apróra vágva
1 vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
4 evõkanál olívaolaj
törött bors
2 teáskanál só
a körethez:
80 dkg édesburgonya (nálam most fehér)
2 köteg spárga
a spárga számának megfelelõ mennyiségû vékonyra szelt húsos szalonna
1 teáskanál eritrit
törött bors
só
a savanyúsághoz:
fermentált rebarbara (recept itt)
A pác hozzávalóit elõzõ este összekeverjük. Belefektetjük a szûzpecsenyét. Hûtõszekrénybe tesszük. Idõnként átforgatjuk, hogy a marinád mindenütt jól átjárja. Sütéskor a húst grilltálcára tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, indirekt hõre (a grill szélére) téve 30 perc alatt megsütjük. Közben kétszer átfordítjuk és a páclével kenegetjük. Amíg a hús sül a felszeletelt édesburgonyát a marinádba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd a rácsra téve (még jobb, ha grillezésre használható szilikonlapra) mindkét oldalán átsütjük. A spárgákat forrásban lévõ sós, eritrites vízben 5 percig fõzzük. Hideg vízbe tesszük. Leszárítjuk. Szalonnába tekerjük végül a batátához hasonló módon megsütjük. A húst szeletelés elõtt 10 percig pihentetjük, a köretekkel és a savanyúsággal kínáljuk.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!