Grillcsirke, tojásos palacsintával
sponsored links
Szeretem a grillcsirkét szokatlan köretekkel párosítani.
Készítettem már friss gyümölcssalátával és most egy nem szokványos köretet találtam ki hozzá. Próbáljátok ki!
Hozzávalók a grillcsirkéhez:
1 db zsigerelt konyhakész csirke Kb 1,5 -2 kg
Só, bors
6-7 evõkanál olvasztott tyúk zsír vagy liba,kacsa zsír
Elkészítése:
Kapcsoljuk be a sütõnk grill fokozatát.
A csirkét a hátánál vágjuk ketté és alaposan mossuk meg.
Töröljük le a nedvességet egy papírtörlõvel róla.
Kenjük be kívül belül alaposan olvasztott zsírral és fûszerezzük sóval, borssal.
Fektessük egy grillrácsra és grillezzük meg.
Grillsütõ híján, tegyük a befûszerezett csirkét egy tepsire.
Öntsük alá egy deci vegetás vizet és közepes hõfokon kb. 170-fokon pároljuk puhára.
Amikor puha a csirke húsa,vegyük fel a hõfokot 200-fokra és süssük szép pirosra.
Közben, néha néha locsolgassuk meg a kisült zsírjával.
Hozzávalók a paradicsomos szósszal töltött tojásos palacsintákhoz:
4 db tojás
2 bögre liszt
4 bögre tej
2 csomag sütõpor
2 teáskanál cukor
1 evõkanál só
100 g olvasztott vaj
1 csokor kapor finomra összevágva
kevés olaj a sütéshez
Elkészítése:
Üssük fel a tojásokat egy nagyobb tálba.
Adjuk hozzá a sót, a cukrot,a tejet,az olvasztott vajat, a kaprot, a lisztet,és a sütõport,
Egy robotgép segítségével keverjük csomómentesre.
Egy forró palacsintasütõbe tegyünk egy kevés olajat.
Hevítsük fel,és egy merõkanállal mérjünk bele a tésztából.
Süssük meg mind két oldalát és tegyük ki egy tányérra.
Folytassuk a sütést,addig amíg a tésztánk el nem fogy.
Hozzávalók a paradicsomos szószhoz:
3 kis fej vöröshagyma finomra vágva
12 ,5 dkg sûrített paradicsompüré
1 bögre paradicsomlé
1 lapos evk. étkezési keményítõ
só, bors, oregánó ízlés szerint
Továbbá a töltéshez : reszelt parmezán sajt. ( Helyettesíthetõ bármilyen sajttal )
Elkészítése:
A szószhoz a vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk , hozzáöntjük a paradicsomlét és a sûrített paradicsomot, fûszerezzük, majd felforraljuk.
Kevés vízben feloldjuk a keményítõport és hozzákeverjük a szószhoz.
Addig fõzzük míg besûrûsödik.
Az elkészült palacsintákat megkenjük a szósszal és vékony rétegben megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Feltekerjük és melegen tartjuk. Tálaláskor kisebb darabokra vágjuk és kevés szósz kíséretében szervírozzuk a csirkéhez.
A recept megjelent a 2017. Küldd el a recepted júliusi számában.
Készítettem már friss gyümölcssalátával és most egy nem szokványos köretet találtam ki hozzá. Próbáljátok ki!
Hozzávalók a grillcsirkéhez:
1 db zsigerelt konyhakész csirke Kb 1,5 -2 kg
Só, bors
6-7 evõkanál olvasztott tyúk zsír vagy liba,kacsa zsír
Elkészítése:
Kapcsoljuk be a sütõnk grill fokozatát.
A csirkét a hátánál vágjuk ketté és alaposan mossuk meg.
Töröljük le a nedvességet egy papírtörlõvel róla.
Kenjük be kívül belül alaposan olvasztott zsírral és fûszerezzük sóval, borssal.
Fektessük egy grillrácsra és grillezzük meg.
Grillsütõ híján, tegyük a befûszerezett csirkét egy tepsire.
Öntsük alá egy deci vegetás vizet és közepes hõfokon kb. 170-fokon pároljuk puhára.
Amikor puha a csirke húsa,vegyük fel a hõfokot 200-fokra és süssük szép pirosra.
Közben, néha néha locsolgassuk meg a kisült zsírjával.
Hozzávalók a paradicsomos szósszal töltött tojásos palacsintákhoz:
4 db tojás
2 bögre liszt
4 bögre tej
2 csomag sütõpor
2 teáskanál cukor
1 evõkanál só
100 g olvasztott vaj
1 csokor kapor finomra összevágva
kevés olaj a sütéshez
Elkészítése:
Üssük fel a tojásokat egy nagyobb tálba.
Adjuk hozzá a sót, a cukrot,a tejet,az olvasztott vajat, a kaprot, a lisztet,és a sütõport,
Egy robotgép segítségével keverjük csomómentesre.
Egy forró palacsintasütõbe tegyünk egy kevés olajat.
Hevítsük fel,és egy merõkanállal mérjünk bele a tésztából.
Süssük meg mind két oldalát és tegyük ki egy tányérra.
Folytassuk a sütést,addig amíg a tésztánk el nem fogy.
Hozzávalók a paradicsomos szószhoz:
3 kis fej vöröshagyma finomra vágva
12 ,5 dkg sûrített paradicsompüré
1 bögre paradicsomlé
1 lapos evk. étkezési keményítõ
só, bors, oregánó ízlés szerint
Továbbá a töltéshez : reszelt parmezán sajt. ( Helyettesíthetõ bármilyen sajttal )
Elkészítése:
A szószhoz a vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk , hozzáöntjük a paradicsomlét és a sûrített paradicsomot, fûszerezzük, majd felforraljuk.
Kevés vízben feloldjuk a keményítõport és hozzákeverjük a szószhoz.
Addig fõzzük míg besûrûsödik.
Az elkészült palacsintákat megkenjük a szósszal és vékony rétegben megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Feltekerjük és melegen tartjuk. Tálaláskor kisebb darabokra vágjuk és kevés szósz kíséretében szervírozzuk a csirkéhez.
A recept megjelent a 2017. Küldd el a recepted júliusi számában.