Grillcsirke - ahogyan Édesanyám készítette
sponsored links
Vagyis majdnem. Most mesélek egy kicsit, aki csak a receptért jött, az nyugodtan görgessen.
Biztosan sokan emlékeznek rá, sõt biztos vagyok abban, hogy sokan még használják is a klasszikus grillsütõt. Az akkori sütõk egyik másikában volt ugyan grillprogram és csirkeforgató, de forró levegõ üzemmód nem. A forró levegõ üzemmóddal a csirkeforgató kikerült a modern sütõkbõl. Külön grillsütõt pedig én már nem tartok.
Gyermekkoromban, szinte minden héten ettünk, a klasszikus grillsütõben készült grillcsirkét. Édesanyám nagyobbacska csirkét vett ehhez, olyan másfél kilósat, hogy még jól átsüljön, de elégséges legyen négyünknek.
Biztosan tõle örököltem a fûszerkeverési hajlamomat, ugyanis többféle, saját készítésû fûszerkeverékkel fõzött. Egyetlen olyan pontja volt a fûszerkeverékeinek, melyet tinédzser koromtól a saját fõztjeimbõl elhagytam, a delikát.
Akkor ez számított újdonságnak, gondolom ezért alkalmazta elõszeretettel. Ugyanakkor számos kurrens fûszert hétköznapi szinten alkalmazott. Nem sok olyan fûszer van saját fûszertáramban most, melyre ifjúkoromból ne emlékeznék.
Igaz, gyermekkoromban már volt lehetõségem a nagy barcelonai piacon vásárolni vele, illetve bejárni egész Nyugat-Európát. Írtam már ezekrõl a gyermekkori élményekrõl, például itt:
Fúziós házi grillkonyha, prológus
Ezen utazások és szakmai útjai alkalmával mindig vásárolt fûszereket is. Például a curry-t nagyon kedvelte, számtalan curry-s étel került akkoriban az asztalunkra.Édesanyám grillcsirkéjének egyik kellemes és különleges pontja a curry alkalmazása. Megturbózta fûszerpaprikával, delikáttal ...