Grill Kebab ? Gyros tál
sponsored links
A fõváros egy dologban biztosan nem szenved hiányt, mégpedig a gyrosokból. Van belõlük annyit, mint égen a csillag, szinte minden 100 emberre jut kettõ. A XI. kerület külsõ része helyenként tobzódik az irodaépületektõl, mint például az Újbuda Center és környéke. Építkezés, építkezés hátán és jó pár üzemelõ iroda is van, így nem meglepõ, hogy árnyékukban felütötte fejét egy új gyrost áruló egység.
Sokáig húzták a dolgot, az elsõ jelektõl jó pár hónapig várni kellett, hogy végül megnyissa kaput az egység. Egy eléggé jellegtelen kockaépületben kapott helyet. Egyszerû belsõ, még nagyon sterilen, de majd a török muzsika és a gyroshús illata hamar belakja az egészet. A kínálat a gyrosokon túl némi készételben és salátában kimerül, de az irodisták legtöbbjének ez is megfelelõ már.
a tál
Rendelésnél a gyrosnál felcsendülnek a kérdések azonnal, miszerint hagyma, csípõs mehet-e?! A teljesség kedvéért dupla igen mellett kértem, ami a választól számított 3-4 percen belül el is készült. Köretként hasábburgonya, rizs és még pár opció közül választhatunk, nálam most a legelsõ lett a szerencsés. Külön kihívás a tálcán elegyensúlyozni a tányérral, mert a kettõ annyira tapad egymáshoz, mint két azonos pólusú mágnes. Abban az esetben, ha sikerült asztalt érni vele, akkor félig máris büszkék lehetünk napi teljesítményünkre.
hús-hús
A látvány vegyes érzelmeket kelt az emberben, kicsit fájó, hogy a köret telibe a hús alá került, amibõl a kicsepegõ zsiradék és egyéb folyadékok szépen belecuppannak a burgonyába, aminek ropogóssága ezen mozdulatnál bukik el örökre. A hús szinte mindent lefed, a tányér vékony csíkján kap helyet a zöldség, illetve a pitát rárakták, de az sem takar el sok mindent. A hús úszik a csípõs szószban, ettõl az erõteljese pirosas árnyalat az egészen.
édes csoda
Kóstolva kiderül, hogy a színvilág mellett ízében is ez uralja a tálat, végig csíp, viszont szerencsére nem olyan embert próbáló lendülettel. A hús átsült, néha rendesen ropog, enyhén fûszerezett szóval nagy baj nincsen vele. A salátával érkezett lilakáposzta egészen édes, ami nagyon megbolondítja az egészet. Édeskés gyros, nem feltétlen az, amit mindenki ujjongó lelkesedéssel fogad. A köret pépessé ázott a hús alatt, nincsen ember, aki olyan gyorsan ki tudná menteni, hogy friss ropogós maradjon. A pita egy picivel több pirítást elbírna, de ez csak apróság a saláta árnyékában már.
pita, szolidan
Adagra nem rossz, rendesen laktat. Arányaiban tekintve kicsit több pita és akár egy kanállal kevesebb hús is elegendõ lenne. Árban a tesztelés pillanatában a normál méretû tál 1290 forint volt, ami lehet azóta pont némileg módosult. Egyáltalán nem emelkedik ki a szürke átlagból, tucat plusz egy élmény az egész. Különlegessége az édesebb káposzta, de talán ez inkább negatívum a lakosság döntõ részénél. Hagyjuk még kicsit érni a dolgot, aztán egy második körben újra megnézem a dolgot.