Gremolátás rántott csirkemell
sponsored links
Néha, még az örök, nagy kedvencet, a rántott húst is megunjuk, vagy inkább csak, kicsit más ízvilágot szeretnénk társítani hozzá. Ilyenkor adjunk rá új kabátot, hisz ez neki, de legfõképpen nekünk lesz ínyünkre!
Hozzávalók 4 személyre: 1 egész csirkemell, 2 tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg finom zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán, 1/2 teáskanál fokhagymapor, 1 citrom reszelt héja, só, bors, 1 cikk fokhagyma, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A húst szeletekre vágjuk enyhén klopfoljuk, megszórjuk sóval és frissen õrölt borssal. A zsemlemorzsát összekeverjük a fokhagymaporral, a parmezánnal a citromhéj meg a petrezselyemzöld felével. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsózzuk. Az olajat felhevítjük, majd a hússzeleteket lisztbe, tojásba, végül és a fûszeres zsemlemorzsába mártjuk, majd a forró olajban szép aranybarnára sütjük. A fokhagymát áttörjük, hozzáadjuk a megmaradt citromhéjat, petrezselyemzöldet és kevés sót, összekavarjuk. Tálaláskor a rántott húsra szórjuk.
Megjegyzés: A gremolata egy olasz fûszerkeverék, mely reszelt citromhéjból, áttört fokhagymából, apróra vágott petrezselyemzöldbõl és sóból áll, mely friss, citrusos ízt kölcsönõz az ételnek.