Gravlax ... próbáltad már?
sponsored links
Gravlaxot már nagyon régóta szerettem volna készíteni, de valahogy mindig meggátolt benne valami. Hol a lazac nem volt szerintem elég friss hozzá, hol épp idõhiány okozta az elnapolását. Pár napja azonban hirtelen felindulásból sikerült végre elkészítenem, miután a budaörsi halpiac megnyitóján gyönyörû norvég lazacot sikerült beszereznem. Igazán friss, nagyon szépen eloszlott benne a zsír, nyersen is szívesen megettem volna. Több oldalt is elolvastam, de végül arra döntöttem, hogy a Szakácsok Könyvét veszem alapul és nem bántam meg. Én kicsit több, mint 48 óráig érleltem a halat, a textil pelenka pedig csúcs szuper szolgálatot tett, szerintem nagyon szépen hagyta levegõzni a halat, de mégis fedve volt, nem fülledt be a csomagolásba.
A végeredmény isteni finom lett, ezentúl azt hiszem mellõzõm a ...