Gratin ? cukkinivel és patisszonnal
sponsored links
Természetesen abszolút paleos megoldással készült el a gratin, és úgy gondolom, hogy nem csak az általam most éppen választott zöldségekkel lehet elkészíteni, hanem pl. zellerrel autentikusabb lenne.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Kb. fél kg héjától megtisztított vékony lapokra darabolt patisszont és valamivel kevesebb vékony karikákra vágott hámozott cukkinit lapjával rakj le egy kizsírozott mély tepsibe
- A lerakott zöldség felét sózd és szórd meg valamilyen kemény sajttal – pl. cheddarral vagy parmezánnal, majd a zöldség másik felét rétegezd erre az alapra
- A sajtot teljesen elhagyhatod, de akkor már végképp nem gratin, hanem zöldséges tojásfelfújt lesz az ételbõl
- Ismét következzék a sajttal való szórás – összesen érdemes legalább 20 dkg sajtot használni, de a pénztárca mérete is határt szabhat ennek, mehet csak az ízvilága miatt egy kisebb mennyiség
- 5 db tojást egy kicsit habosíts fel, majd habverõvel keverj el benne 1 evõkanál szezámlisztet, vagy amaránt lisztet
- A tojásos keverékkel locsold meg a rakott zöldséget
- Elõmelegített sütõben – közepes lángon – süsd addig, míg aranybarnára nem sül – ez kb. 20 perc