Grapefruit lekvár vaniliával és konyakkal bolondítva
sponsored links
Hétvégén csodálatos barátaimmal Nagybörzsönyben tartottuk idei elsõ összejövetelünket.Van ott egy lekváros ház.Eszméletlen milyen csoda lekvárok vannak.Vettem is ajándékba egy gesztenye illetve egy ananász lekvárt.80% gyümölcstartalommal készülnek illetve vannak kifejezetten cukormentes és natur termékek is.Ez ám a kánaán :-)
Volt egy Mézes grapefruit lekvár.Mivel cukros volt nem vettem meg de egy kanálkával megízleltem.A kesernyés íze a gyümölcsnek az édes mézzel csodálatos volt.Szeretem egyébként minden formájában.Kicsavarva,salátába,hússal,magában.Mindenhogy :-)
Hát nosza akkor itthon elkészítem gondoltam vasárnap.Ma sikerült:-)
Hozzávalók 4, 5 dl lekvárhoz.
2 nagy piros grapefruit
1 teáskanál citromsav vagy fél citrom húsa
3 ek folyékony édesítõ(huxol)
3 ek nyírfacukor
1 rúd vanília kikapart magjai és héja ...