Grapefruit dzsem
sponsored links
Ki mondta, hogy télen nem lehet lekvárt fõzni? Lehet bizony, például narancsból leginkább. De ha az ember lányának férje véletlenül grapefruitot vesz narancs helyett, akkor abból... Eredetileg persze nem lekvárfõzés volt a cél. Mert a grapefruit nálunk nem menõ. Keserû, savanyú, hámozni kell. Eltelt néhány hét, szó szót követett, aztán hirtelen felindulásból elkövetett lekvárfõzés lett az eredmény kármentés jelszóval. Az eredmény meg lenyûgözõ. Tényleg nem hittem volna. Nem keserû, csak kesernyés, nem savanyú, csak savanykás és ebben a formában már hámozni sem kell... Nem mondom, meg kellett érte szenvedni, de megérte! És miután az a szenvedés kb fél óra volt, azt hiszem, ez azért nem annyira elrettentõ a végeredmény ismeretében.
Tehát, fogjuk a gyümölcsöket és meghámozzuk. De úgy ám, hogy egészen a gyümölcshúsig jussunk, javaslok hozzá egy jó éles kést. A lényeg az, hogy minél kevesebb maradjon a fehér hártyákból, mert a keserûségért javarészt az a felelõs. Ezután kifilézzük, tehát a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. Nem tudom, ez minden esetben így van-e, de nekem ez nagyon könnyen ment, szinte nem is kellett a kést használnom, kézzel is el lehetett választani õket egymástól. A mûvelet közben ...