Granolás muffin
sponsored links
Emlékeztek még a múltkor bemutatott granolákra? Most muffint készítettem fahéjas-gyümölcsös ízesítésûbõl.
Hozzávalók:
1 bögre finomliszt
1 bögre teljes õrlésû liszt
1 és negyed bögre fahéjas-gyümölcsös granola
2 tk. lenmagpehely
2 tk. sütõpor
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. fahéj
1/2 bögre eritrit
1 bögre reszelt alma
2 ek. napraforgó olaj
1/3 bögre vaníliás szójatej
--
Opcionális: 2-3 ek. darált dió, kókusz,
--
1-1 ek. tetszés szerinti lekvár
Elkészítés:
Hozzávalók:
1 bögre finomliszt
1 bögre teljes õrlésû liszt
1 és negyed bögre fahéjas-gyümölcsös granola
2 tk. lenmagpehely
2 tk. sütõpor
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. fahéj
1/2 bögre eritrit
1 bögre reszelt alma
2 ek. napraforgó olaj
1/3 bögre vaníliás szójatej
--
Opcionális: 2-3 ek. darált dió, kókusz,
--
1-1 ek. tetszés szerinti lekvár
Elkészítés:
Összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a nedveseket, összedolgozzuk, és szilkon muffinformákba simítjuk, úgy, hogy félig rakjuk a formákat, majd rakunk bele 1-1 tk. lekvárt, és erre helyezzük rá az újabb adag tésztát. 180 fokon kb. 20 perc alatt kisütjük.
(En az aszalt dolgokat külön tettem bele, hogy ne kerüljön a tetejére, nem szereti kislányunk, ha a tetején van :-D).