Granola

2011-10-22

sponsored links


Alexandránál láttam meg elõször a granolát,és nagyon-nagyon megtetszett,utána keresgéltem még granola recepteket-itt és itt találtam és végül a 3 recept elolvasása után született meg az én verzióm.Mert ugye az alap a zabpehely,minden más egyéni ízlés kérdése szerintem. A zabpehelyrõl a mai napig nem tudom hogy eredetileg gluténmentes de a feldolgozás során szennyezõdhet gluténnel,vagy eredetileg sem gluténmentes,errõl is arról is olvastam cikket,nem tudom mi az igazság,én nem eszem mindenesetre.Tehát itt a csavar az én granolámban,a zabpelyhet rizspehelyre cseréltem le.

Ami az én granolámban fix mennyiség :
1 csomag (300 g) rizspehely
100 ml olaj
100 ml méz

Tettem még bele kókuszreszeléket,török mogyorót,szezámmagot,napraforgómagot,tökmagot és diót. Ezeket mind szemre öntöttem,én nem méricskéltem.Ezeket összekevertem,majd az olajat is elkevertem a mézzel,és ráöntöttem a a rizspelyhes magos keverékre,és jól összekevertem..Egy nagyobb jénaiba beleraktam a felét,azért csak a felét mert úgy gondoltam inkább két adagban sütöm meg,persze lehet egybe is egy nagy tepsibe téve.170 fokos sütõben sütjük ...

Folytats a blogon ... glutnslaktzmentesreceptgyjtemny.blogs...

sponsored links

Keres?s