Grammelknödel
sponsored links
Ez a specialitás - tudomásom szerint - elsõsorban az ausztriai Burgenlandban népszerû, bár forrásokat egész Ausztria szerte találtam. A most bemutatásra kerülõ receptet a Lajta mellõl hoztam nektek, amikor egy Heurigerben dolgoztam. Érdekes kombinációnak tartom, jómagam is kóstoltam, azt pedig jelenthetem, hogy a hozzánk járt vendégek egyik legnépszerûbb, legtöbbet rendelt étele volt.
Az elnevezés szó szerint tepertõs gombócnak fordítható. Viszonylag egyszerûen elkészíthetõ finomságról van szó, mely ráadásul igen tápláló is. Sarkalatos pontjai, a jó minõségû tepertõ és a megfelelõ burgonya.
Hozzávalók (kb. 2 fõre):
Hozzávalók (kb. 2 fõre):
25 dkg ropogós tepertõ,
fél fej apróra vágott vöröshagyma,
csipet apróra vágott petrezselyem,
só, bors, ízlés szerint,
fél fej apróra vágott vöröshagyma,
csipet apróra vágott petrezselyem,
só, bors, ízlés szerint,
kevés zsiradék.
A burgonyagombóchoz:
50 dkg lisztes burgonya,
15 dkg liszt ...
15 dkg liszt ...