Grammelknödel

2012-10-21

sponsored links

 


Ez a specialitás - tudomásom szerint - elsõsorban az ausztriai Burgenlandban népszerû, bár forrásokat egész Ausztria szerte találtam.
A most bemutatásra kerülõ receptet a Lajta mellõl hoztam nektek, amikor egy Heurigerben dolgoztam. Érdekes kombinációnak tartom, jómagam is kóstoltam, azt pedig jelenthetem, hogy a hozzánk járt vendégek egyik legnépszerûbb, legtöbbet rendelt étele volt.

Az elnevezés szó szerint tepertõs gombócnak fordítható. Viszonylag egyszerûen elkészíthetõ finomságról van szó, mely ráadásul igen tápláló is. Sarkalatos pontjai, a jó minõségû tepertõ és a megfelelõ burgonya.

Hozzávalók (kb. 2 fõre):
25 dkg ropogós tepertõ,
fél fej apróra vágott vöröshagyma,
csipet apróra vágott petrezselyem,
só, bors, ízlés szerint,
kevés zsiradék.

A burgonyagombóchoz:
50 dkg lisztes burgonya,
15
dkg liszt ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2012/03/gram...

sponsored links

Keres?s