Graham zseml?k
sponsored links
Hozz?val?k:25 dkg Graham-liszt25 dkg simaliszt1 te?skan?l s?2,5 dkg ?leszt?1 te?skan?l m?z2,5 deci langyos v?z1,5 deci joghurtElk?sz?t?se:Az ?leszt?t elkeverj?k a m?zzel ?s a v?zzel.
A liszteket egy t?lban elkeverj?k a s?val,majd hozz?adjuk az ?leszt?s kever?ket. Rugalmas t?szt?v? dagasztjuk ?s letakarva egy ?r?n ?t kelesztj?k.( ezt a m?veletet elv?gezhetj?k a keny?rs?t?g?pben is.)Keleszt?s ut?n ?tgy?rjuk,8 fel? osztjuk ?s kis vekniv? form?zzuk ?ket.Szilikonos s?t?pap?rral kib?lelt tepsire,tessz?k, majd letakarva f?l ?r?n ?t kelesztj?k.Keleszt?s ut?n bevagdossuk a zseml?k tetej?t, majd langyos v?zzel kenj?k le ?s sz?rjuk meg szez?mmaggal. A s?t?t 220 fokosra el?meleg?tj?k,?gy hogy az alj?ra egy m?lyebb tepsibe vizet tesz?nk.Tegy?k a zseml?ket be a s?t?be.A s?t?s els? 15 perce ut?n,180 fokra cs?kkentj?k a s?t? h?fok?t ?s k?szre s?tj?k.
ui: a zseml?k tetej?t s?t?s el?tt megsz?rhatjuk k?l?nf?le magokkal. ?n a vide?ban szez?mmaggal sz?rtam meg.