Gourmet Fesztivál, 2018
sponsored links
Eddig valahogy sohasem sikerült, na de az idén! Végre minden összeállt és pár órára belekóstoltunk a Gourmet Fesztivál forgatagába.
Nem igazán készültünk fel, nem volt lista meg terv. Ott és azt kóstoltunk, ami éppen szimpatikusnak bizonyult.
A Balatonszemesi Kistücsök jött velünk elõször szembe. Kenyérgombóc nyurgaponttyal és sóska szósszal állt a táblán, amit rögtön meg is kóstoltunk. És ezzel egy képen a Gusteau Kulináris élménymûhelybõl pedig a Füstölt mangalicaszûz, céklák, kecskesajtgombóc, rozskenyér nevû alkotás.
Wang mesternél lakmároztunk be csak úgy istenigazából: húsos tésztabatyu, párolt marha és pekingi kacsa. Mind picit csípõs volt és mind fantasztikusan ízletes.
Ha már felbukkant, muszáj volt egy kis osztrigát is kóstolni. Mivel én nem vagyok ezzel a csemegével valami jó viszonyban, el kell hinnem a drágámnak, hogy isteni volt.
Esca Studio Restaurant Green Eggben grillezte a vörös tonhalat és mellé spárga, eper és uborka társult valami mennyei citromos öntettel összefogva.
A Franziska energiagolyóit már ezerszer láttam a közösségi médiában, így tényleg ideje volt megkóstolni. Nekem a pisztáciás ízlett nagyon, a drágámnak pedig a citromos.
Az A Table! a szokás kínálatától eltérõ sütikkel készült. A csokitorták is irtó csábítóak voltak, de ezek a pici, krémes képviselõfánkok lenyûgöztek. A képen egy maracujás-gyömbéres változat látható kettéharapva :)