Gourmet borvacsora a Fekete Borpincénél - képes beszámoló
sponsored links
Amirõl nincs kép:
Csütörtök estére elkészült a pástétom, reggel a tetejére a kocsonya, péntek délután a kalács, a részeges káposzta, a füstölt kacsa és a piskótatekercs.
Amirõl már van:
Péntek este készült a süti, reggel fejeztem be, és még elég álmosan nekiláttam a pörköltnek. Kettõkor húztuk le a tûzrõl, és már csak a rétes volt hátra. Meg a logisztika.
?
A vendégek borral hangolódtak a vacsorára. Elmondtam a magamét, aztán rögtön megpakoltuk elõétellel a tányérokat.
Elõétel: rókagombás nyúlpástétom medvehagymás kaláccsal és füstölt kacsamell részeges káposztás rétessel. Az elõételekhez 2012-es Olaszrizlinget, 2012-es Siller cuvée-t és 2011-es Zweigelt válogatást kóstoltunk.
Rövid pihenõ után jött a fõétel: fekete cseresznyés vörösboros marhapörkölt, hozzá kalács, kenyér és 2006-os Misztérium cuveé.
A desszert elõtt egy hangulatos pincelátogatás következett, ahol különleges 2003-as Kékfrankos válogatást és a szintén 2003-as Cabernet Sauvignont kóstoltunk a hozzájuk hangolt bonbonokkal.
Végül kellemes levezetésnek jött a desszert: bodzakrémes gyümölcstorta borzselével és kellemes fehérborok: 2011-es Chardonnay és 2012-es késõi szüretelésû Tramini.