Gouda sajtos rántott puliszka salátával
sponsored links
Igazából ez egy maradékhasznosító recept, egy csésze hideg tejjel kitûnõ reggeli vagy vacsora is lehet. Aki szereti a puliszkát, annak ilyen formában is ízleni fog :)
Hozzávalók (10 evõkanálnyi darabhoz): kb 30 dkg maradék hideg puliszka, 10 dkg gouda sajt, 2 tojás, 4 evõkanál liszt, só, bors, pirospaprika, zöldpetrezselyem. Olaj a sütéshez, 3 - 4 evõkanál liszt a panírozáshoz. A salátához: 15 db koktélparadicsom, 2 szál zöldhagyma, 6 hónapos retek, 4 kelbimbó, só, olívaolaj, 1 evõkanál édes, csípõs paprikaszósz, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A salátához a koktélparadicsomot és a kelbimbót négybe vágjuk, a hagymát és a retket karikára szeleteljük, megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel, sózzuk, hozzáadjuk a paprikaszószt, az olívaolajat, összeforgatjuk, amíg a puliszka elkészül a hûtõben pihentetjük.
A tojásokat felverjük, fûszerezzük, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk, kb 1 dl vízzel palacsintatészta sûrûségûre higítjuk. A sajtot vékony csíkokra szeleteljük. A hideg puliszkából evõkanállal darabokat szaggatunk, vagy kisebb kockára is vághatjuk, mindenik közepébe beleszúrunk egy sajtot, lisztbe, majd a tojásos masszába forgatjuk, forró olajban pirosra sütjük.
Hozzávalók (10 evõkanálnyi darabhoz): kb 30 dkg maradék hideg puliszka, 10 dkg gouda sajt, 2 tojás, 4 evõkanál liszt, só, bors, pirospaprika, zöldpetrezselyem. Olaj a sütéshez, 3 - 4 evõkanál liszt a panírozáshoz. A salátához: 15 db koktélparadicsom, 2 szál zöldhagyma, 6 hónapos retek, 4 kelbimbó, só, olívaolaj, 1 evõkanál édes, csípõs paprikaszósz, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A salátához a koktélparadicsomot és a kelbimbót négybe vágjuk, a hagymát és a retket karikára szeleteljük, megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel, sózzuk, hozzáadjuk a paprikaszószt, az olívaolajat, összeforgatjuk, amíg a puliszka elkészül a hûtõben pihentetjük.
A tojásokat felverjük, fûszerezzük, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk, kb 1 dl vízzel palacsintatészta sûrûségûre higítjuk. A sajtot vékony csíkokra szeleteljük. A hideg puliszkából evõkanállal darabokat szaggatunk, vagy kisebb kockára is vághatjuk, mindenik közepébe beleszúrunk egy sajtot, lisztbe, majd a tojásos masszába forgatjuk, forró olajban pirosra sütjük.