Gorgonzolás csirkemellfilé, sütõtökös burgonyával és almakompóttal
sponsored links
Tavasszal már nem feltétlen a sütõtököt keressük, de én mindig fagyasztok le ilyenkor, hogy késõbb is hozzányúlhassak. Ilyenkor csak kiveszek egy adaggal a mélyhûtõbõl és hozzákeverem a kész burgonyapüréhez, de jó tésztát tölteni vele, vagy éppen csak úgy. Még télen fagyasztottam le Emmának, de úgy néz ki ráérünk a hozzátáplálással, úgyhogy ideje felhasználni.
Az almakompót szerintem télen-nyáron jöhet. Télen melegen, nyáron jól lehûtve. :)
Gorgonzolás csirkemellfilé, sütõtökös burgonyával és almakompóttal
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg szeletelt csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
2-3 evõkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
2 teáskanál morzsolt tárkony
só
bors
1 dl habtejszín
15 dkg gorgonzola
kevés víz
pirított földimogyoró
a sütõtökös burgonyához:
80 dkg fõtt burgonya
20 dkg sült sütõtök
1 dl habtejszín
1 dl tej
só
fehérbors
szerecsendió
az almakompóthoz:
1 kg savanyú alma
egész fahéj
egész ánizs
egész szegfûszeg
4 citrom karika
3 evõkanál nyírfacukor
1 liter víz
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olívaolajon megdinszteljük. A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk és megszórjuk tárkonnyal. A dinsztelt vöröshagymára helyezzük, mindkét oldalát megpirítjuk. Felöntjük fehérborral és puhára pároljuk. Amennyiben szükséges kevés vízzel pótoljuk. Amikor elkészült, felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a feldarabolt sajtot, majd addig fõzzük, amíg teljesen el nem olvad.
A fõtt burgonyát és a sült sütõtököt összetörjük, krémesre keverjük a tejszínnel és a tejjel. Sóval, fehérborssal és szerecsendióval ízesítjük.
Az almákat meghámozzuk, cikkekre daraboljuk, majd egy lábasba tesszük. Felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzátesszük a fahéjat, az ánizst, a szegfûszeget és a citromkarikákat, majd nyírfacukorral ízesítjük. Addig fõzzük, amíg megpuhulnak, de még éppen roppanósak maradnak.
A csirkemellet pirított mogyoróval tálaljuk.
Az almakompót szerintem télen-nyáron jöhet. Télen melegen, nyáron jól lehûtve. :)
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg szeletelt csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
2-3 evõkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
2 teáskanál morzsolt tárkony
só
bors
1 dl habtejszín
15 dkg gorgonzola
kevés víz
pirított földimogyoró
a sütõtökös burgonyához:
80 dkg fõtt burgonya
20 dkg sült sütõtök
1 dl habtejszín
1 dl tej
só
fehérbors
szerecsendió
az almakompóthoz:
1 kg savanyú alma
egész fahéj
egész ánizs
egész szegfûszeg
4 citrom karika
3 evõkanál nyírfacukor
1 liter víz
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olívaolajon megdinszteljük. A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk és megszórjuk tárkonnyal. A dinsztelt vöröshagymára helyezzük, mindkét oldalát megpirítjuk. Felöntjük fehérborral és puhára pároljuk. Amennyiben szükséges kevés vízzel pótoljuk. Amikor elkészült, felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a feldarabolt sajtot, majd addig fõzzük, amíg teljesen el nem olvad.
A fõtt burgonyát és a sült sütõtököt összetörjük, krémesre keverjük a tejszínnel és a tejjel. Sóval, fehérborssal és szerecsendióval ízesítjük.
Az almákat meghámozzuk, cikkekre daraboljuk, majd egy lábasba tesszük. Felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzátesszük a fahéjat, az ánizst, a szegfûszeget és a citromkarikákat, majd nyírfacukorral ízesítjük. Addig fõzzük, amíg megpuhulnak, de még éppen roppanósak maradnak.
A csirkemellet pirított mogyoróval tálaljuk.